Miért döntsön az online könyvelés mellett?

Az elmúlt évek folyamán egyre elterjedtebb lett az online könyvelés. Számtalan előnnyel rendelkezik, szinte alig lehet hátrányokat felsorolni. Nem is véletlenül foglalkozunk Szegedi könyvelő iroda társaságunk is évek óta online könyveléssel! Ha már unja a papíralapú könyvelést, időt és pénzt szeretne megspórolni, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és álljon át Ön is az online könyvelésre!

Mi is értünk az online könyvelés alatt? 

Az online könyvelés Szeged szolgáltatásunk folyamán a könyvelési folyamat nem papíralapú számlákkal megy végbe. Ezzel ellentétben szoftverek, programok segítségével. Háromféle módszer áll a rendelkezésünkre, az első a számlakép és a bizonylat adatainak rögzítésével. A második csak a számlakép rögzítésével, a harmadik pedig csupán a bizonylat adatainak rögzítésével. 

Melyek az online könyvelés előnyei?

Földrajzi és időbeli távolságtól függetlenül tudja intézni a fontos ügyeit! Jól olvasta, Önnek nem szükséges éppen abban a városban, vagy országban tartózkodnia, ahol a profi könyvelő Szeged területén dolgozik. Tehát attól függetlenül, hogy Ön éppen hol él, dolgozik, esetleg nyaral, ott hány óra van, a könyvelője el tudja végezni online ez összes könyvelési feladatot. Ön pedig bármikor lekérdezheti a pénztár vagy az ÁFA egyenlegét és lehetősége adódik arra, hogy kövesse a könyvelő munkáját.

Nem szükséges amiatt aggódni, hogy milyen úton fog majd eljutni a könyvelőhöz a rengeteg számla, meddig van nyitva a posta, hogyan találkozzanak. Az online könyvelőrendszert nem csupán az teszi aktuálissá, hogy folyamatosan töltjük fel rá az adatokat. A legfontosabb határidőket is nyomon követi a szoftver és jelzi, ha fontos teendő adódna. Azok is hamar hozzászoknak, akik amúgy félnek eleinte a technikától. Továbbá ezek a rendszerek megbízhatóak, csupán titkos jelszóval férhetünk hozzá az adatainkhoz. Tehát nem szükséges amiatt aggódnunk, hogy illetéktelen kezekbe kerülnek.

Környezetbarát szolgáltatás: A távkönyvelés egy környezetkímélő megoldás is. Ugyanis nem szükséges felesleges papírokat nyomtatni, számlákat, számlamásolatokat gyártani.

Nem szükséges személyesen felkeresni a könyvelőt az ügyintézéshez! Tehát nem lesz szükség külön találkozókat egyeztetnetek. Elegendő, ha online tartjátok a kapcsolatot. Régebben a könyvelési munkához folyamatosan papírokat, számlákat volt szükséges cipelni, időben eljuttatni postai úton vagy személyesen. Vagyis az online könyveléssel rengeteg időt és pénzt tudunk megspórolni.   

Az adatok folyamat feldolgozás alatt vannak, így nem szükséges a havi, éves jelentésekre várni! A hagyományos könyvelési folyamatban meg kellett várni a havi, éves jelentéseket annak érdekében, hogy lássuk, hogy állunk. Az online könyvelésnél viszont bármikor rápillanthatunk a számokra, naprakész adatokat fogunk kapni. A könyveléssel, bérszámfejtéssel kapcsolatos kérdéseidre a személyes üzenőfaladon vagy e-mailben tudsz választ kapni, tehát, visszakereshetően és gyorsan.