A könyvelés, bérszámfejtés: ránézésre nem bonyolult, mégis sokat lehet rajta bukni

Tovább

A könyvelés, bérszámfejtés: ránézésre nem bonyolult, mégis sokat lehet rajta bukniEgy vállalkozónak rengeteg mindenre kell figyelnie, pedig általában ő csak a szakmájával, munkájával foglalkozna legszívesebben, ami természetesen teljesen érthető.

Mégis adódnak olyan tennivalók egy vállalkozásban, amelyeket bár nem sokan végeznek igazán kedvtelésből – esetleg csak azok, akiknek ez a hivatásuk –,mégsem szabad őket elhanyagolni, hiszen annak nagyon súlyos következményei lehetnek.

Ilyen feladat egy vállalkozásban tipikusan a bérszámfejtés vagy az ehhez hasonló könyvelési feladatok. Kezdő vállalkozók gyakran megpróbálkoznak azzal, hogy saját maguk próbálják intézni az olyan adminisztrációval kapcsolatos ügyeket, mint például a bérszámfejtés.


+36-30/453-5770


A bérszámfejtés azonban nem véletlenül egy külön szakma és nem véletlenül tanulják sokan évekig. A bérszámfejtésre csakis egy tapasztalt szakembert, egy könyvelőt vagy könyvelő irodát szabad megbízni, hiszen nagyon sok minden múlhat azon, ha nincsen tökéletes alapossággal elkészítve.

Sajnos, akár büntetések, inkasszó vagy perek is lehetnek belőle, ezt pedig nyilvánvalóan senki sem szeretné.

Így mindenkinek csak azt tudjuk javasolni a saját érdekében, akkor is, ha egyelőre nagyon kis költségvetésből kell gazdálkodnia a cégnek vagy a vállalkozásnak, hogy ha csak egyetlen dolgot is szervez ki vagy ad mások kezébe, az a bérszámfejtés legyen.


+36-30/453-5770


A pontos bérszámfejtés egy elfeledett szempontja!

A jó bérszámfejtéssel, a pontos összegű, határidőre történőkifizetésekkel ráadásként elégedett alkalmazottakat is nyerünk, azt pedig már kutatások is bizonyították, hogy a munka-elégedettség növeli a munka-teljesítményt.

Azok az alkalmazottak ugyanis, akik tudják, hogy biztosan megkapják a fizetésüket időben minden hónapban, nagyobb lelkesedéssel és munkakedvvel fognak dolgozni és jobban fogják tűrni a stresszt vagy a monoton munkavégzést.

(Nyilván, eleget is kell fizetni nekik, hogy ne csábítsák el őket máshová,de ez már egy másik cikk témája lehetne inkább.)


+36-30/453-5770


Lehet a könyvelés és a bérszámfejtés egy kézben? Igen!

Egy jó könyvelő vagy könyvelő iroda Szegeden pedig nemcsak a bérszámfejtést végzi el precízen, hanem adótanácsadást is tud nyújtani.

Az adótanácsadás egy kedvező áron elérhetőszolgáltatás, amelynek segítségével nagyon sokat tud spórolni egy kezdővállalkozás Szegeden.

Érdemes igénybe venni az adótanácsadást is egy könyvelőnél vagy könyvelő irodában, hiszen így két legyet üthetünk egycsapásra: nemcsak a bérszámfejtést, hanem az adóügyeket is szakemberre bízhatjuk, ezáltal pedig biztosak lehetünk abban, hogy nem kell kellemetlen meglepetésekre számítanunk.

Bár a könyvelés ránézésre tehát nem tűnik bonyolultnak,mégis rengeteget veszíthetünk azzal, ha nem egy tapasztalt, megfelelően képzett könyvelőre vagy könyvelő irodára bízzuk ezeket a tennivalókat.

Hiszen nemcsak rengeteg pénzt veszíthetünk, de rengeteg idegeskedést és álmatlan éjszakát is vehetünk a nyakunkba azzal, ha problémáink adódnak ezekben az ügyekben.

Nemcsak a fizetéssel kapcsolatos elégedetlenségre, munka-motiváció hiányra,illetve az emiatt kihulló alkalmazottakra kell gondolnunk ekkor, hanem az Adóhatóság által kiszabott büntetésekre is, akár olyasmiért is, amire talán nem feltétlenül gondolnánk.

Válasszunk ezért mindig rutinos, ügyes könyvelőt vagy könyvelőirodát Szegeden, hiszen így biztosan nyugodtan alhatunk a fizetéssel kapcsolatos ügyeinket, illetve az adóügyeinket illetően is!


 Hívjon minket és megoldjuk a problémáit!

+36-30/453-5770
fh3

Kapcsolat

Enter 92 Kft

6721 Szeged Vadász utca 9. 1.e. 2.

Kollár Andrea

regisztrált mérlegképes könyvelő

Telefon:

30/453-5770
62/426-656

E-mail:

kollar.andrea [kukac] enter92.hu

googleplus facebook

Kérdése, megjegyzése van?

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.
Elküld