KELL-E KÖNYVELÉS SZEGEDEN A KATA-S VÁLLALKOZÁSNAK?

Könyvelés Szegeden – A KATA adózási forma rengeteg élethelyzetben nyújthat segítséget, kapaszkodót a vállalkozás elkezdéséhez. Nem hiába, hogy olyan sokan kedvelik ezt a vállalkozási lehetőséget. Amelynek népszerűsége a bevezetése óta szinte töretlennek mutatkozik. Rengeteg hétköznapi ember is sikeres vállalkozó lehetett a KATA segítségével. Úgy gondolhatjuk tehát, hogy a KATA annyira egyszerű, hogy szinte lehetetlen belebukni.

Így nem is igazán fordul meg a fejünkben az, hogy a KATA-s vállalkozásunk könyvelés folyamatát ne mi magunk próbáljuk elvégezni. Hanem könyvelőre, esetleg könyvelő iroda Szeged területén bízzuk.

SZÜKSÉG LEHET-E EGY KÖNYVELŐ SZEGEDEN, KATA-S VÁLLALKOZÁS ESETÉN?

Csalóka lehet a KATA látszólagos egyszerűsége, a közel fix összegek, amelyeket be kell fizetni. Ennek a rendszernek is azonban számos buktatója akadhat. Így a legjobb szándékunk ellenére, akár tudatlanságból vagy felszínességből is elkövethetünk olyan apróbb kis hibákat. Amelyekért könnyen lehet, hogy be fog kopogtatni hozzánk a hatóság.

Persze, a munkánkat szinte minden esetben folyamatosan ellenőrzik, amikor viszont szintén a feddhetetlen. Becsületes szándékaink ellenére is elcsúszhatunk bizonyos banánhéjakon. A könyvelő Szeged szakemberek és egy könyvelő iroda Szeged szolgáltatásai azonban napi szinten oldanak meg ilyen helyzeteket. Hosszú évek tudásával és tapasztalatával a hátuk mögött a könyvelők már csípőből tudják a választ. A számunkra még ismeretlen, szorongató helyzetekre. Így előre tudják, hova mit érdemes írni, miről nem szabad elfelejtkezni.

Ennek az óriási kincsnek, tudásnak a hasznait pedig vétek lenne nem élvezni. Különösen akkor, ha azt a szempontot is figyelemben tartjuk, hogy mekkora büntetést kaphatunk egy ilyen ellenőrzésen. Amit egy jó könyvelő segítségével meg tudtunk volna előzni.

BÉRSZÁMFEJTÉS SZEGEDEN KATA-SKÉNT?

Kezdőként azt gondolhatnánk, hogy a KATA adózási forma esetében semmi szükség nincsen a bérszámfejtés kivitelezésére. Ezért ezt a tételt nyugodtan megspórolhatjuk magunknak. Az igazság azonban az, hogy sohasem árt, ha mindig van kéznél egy profi bérszámfejtő könyvelő iroda telefonszáma. Ugyanis KATA-sként is adódhatnak kellemetlen helyzetek.

Mi több, azzal sem árt tisztában lenni, hogy milyen előnyei lennének annak. Ha esetleg a növekedés során más adózási formára váltanánk. Így egy jó bérszámfejtő tanácsai KATA-sként is életmentőek lehetnek. Érdemes ezért meghallgatni és meg is fogadni őket.

HASZNOS LEHET-E AZ ADÓTANÁCSADÁS SZEGEDEN, HA KATA-SOK VAGYUNK?

Az előző pont folyománya, hogy minden vállalkozási forma esetén célszerű mindig körültekintőnek lenni, nyitott szemmel járni. Ha ismerünk egy olyan könyvelőt, aki esetleg adótanácsadás folyamatával is foglalkozik. Ekkor nyert ügyünk van, hiszen legalább két legyet ütöttünk egy csapásra.

Lehet ugyanis, hogy más adózási formák lesznek kedvezőbbek előbb-utóbb. De hasznos lehet az is, ha ránéz a számláinkra, költségelszámolásra valaki, esetleg felhívja a figyelmünket egy adakozási lehetőségre. Az egyéni vállalkozás könyvelése Szeged tehát minden vállalkozási forma. Így a KATA esetén is sokat tud segíteni.

A könyvelés Szeged, bérszámfejtés Szeged, Bt könyvelés Szeged területén velünk a lehető legköltséghatékonyabbak. Továbbá biztos lehet abban, hogy hosszú távon egy többszörösen megtérülő befektetésről beszélünk! További cikkek itt!